« Naar het overzicht

GSGAcademy


GSG Aarschot richt GSG Academy op en investeert hiermee nog meer in haar reeds sterke jeugdopleiding. De club beschikt al geruime tijd over een sterke jeugdwerking die behoort tot de top 24 van de 240 basketbalclubs in Vlaanderen.

Basketbalclub GSG Aarschot richt GSG Academy op en investeert hiermee nog meer in haar reeds sterke jeugdopleiding. De club beschikt al geruime tijd over een sterke jeugdwerking die behoort tot de top 24 van de 240 basketbalclubs in Vlaanderen.


Het nieuwe bestuur van GSG Aarschot gaat nu resoluut voor een semi-professionele ontwikkeling van de jeugdspelers en jeugdopleiding. De ambitie van de club is ervoor te zorgen dat de eigen jeugd, zowel jongens als meisjes, kan doorstromen naar senior-teams op verschillende niveaus. De afstemming tussen jeugdwerking en senior-teams is daarbij cruciaal. Het bestuur verkiest dan ook om voortaan de coaching van senior-teams maximaal te laten gebeuren door coaches die nauw betrokken zijn bij die jeugdopleiding.

Om deze visie te bestendigen richt GSG Aarschot haar opleidingscentrum GSG Academy op. Hierin is een sportieve cel geïntegreerd die verschillende extra coaches aangetrokken heeft en een sportieve manager aangesteld heeft.