« Naar het overzicht

Corona


Laatste update - 16/11/2020

Laatste update 16/11/2020:
Competitie en trainingen van U14 – U21 en senior ploegen: De huidige maatregelen die de verspreiding van het Coronavirus moeten tegengaan, gelden momenteel tot 13 december . Dit houdt onder meer in dat indoor sporten voor mensen ouder dan 12 jaar nog steeds niet georganiseerd kunnen worden.
Dit heeft als gevolg dat alle competitie- en bekerwedstrijden van de U14-leeftijd tot en met seniors geannuleerd worden tot het einde van het jaar . Hierdoor komt er ook meteen een einde aan de eerste seizoenshelft voor spelers boven de 12 jaar.
Hoe de heropstart na Nieuwjaar zal verlopen en welke impact dit op het verdere verloop van de verschillende competities heeft, wordt tegen het einde van volgende week gecommuniceerd.

Competie en trainingen van U8-U10-U12: De U12 en jonger kunnen opnieuw opstarten met trainingen indien het lokale gemeentebestuur dit toelaat . Stad Aarschot heeft de toelating verleend om vanaf U8 tem U12 te mogen starten met de trainingen. De trainingen zullen vanaf 16/11 van start gaan. Sommige coaches worden de eerste weken vervangen. Wedstrijden kunnen opnieuw plaatsvinden vanaf 21 november, opnieuw, dankzij de toelating van het gemeentebestuur.  Bij uitmatches worden de ploegen door de secretaris via de ploegafgevaardigde of de coach op de hoogte gebracht van de stand van zaken per match.

Graag brengen wij u op de hoogte van de geldende Coronamaatregelen in onze sporthal voor alle basketbal wedstrijden. 

Er is steeds een clubmedewerker beschikbaar (met een hesje aan) die als aanspreekpunt dient voor spelers en supporters.

INCHECK:
Bij het betreden van Sportkomplex moeten de handen ontsmet worden.
Iedereen moet aan incheck passeren waar temperatuur gemeten wordt en gegevens van supporters (een per bubbel) genoteerd worden. De gegevens van spelers/coach moeten niet opgeschreven worden, deze staan al op wedstrijdblad.
Bij temperatuur van 37 graden en hoger wordt toegang tot sporthal ontzegd, zowel aan de spelers als supporters.

Spelers mogen pas binnen in de zaal als het toegewezen veld vrij 
Bij verschillende wedstrijden na elkaar, mogen de supporters pas binnen in de zaal als de ploeg/supporters van wedstrijd ervoor de zaal verlaten hebben en alles ontsmet is.
Het wachten kan gebeuren in de cafetaria of buiten het sporthal.

GEBRUIK VAN ACCOMMODATIE:
Spelers en supporters dienen het circulatieplan van de sporthal ten alle tijden te volgen om kruisend verkeer te vermijden.
Maximum 1 ouder per speler.

SPELERS:
Spelers mogen de zaal betreden om op te warmen zodra een terrein vrij is en de ballen ter beschikking zijn.

Voor spelers/coach voorzien we watertonnen voor de spelers om hun drinkbus(zelf te voorzien).

SUPPORTERS:
Mondmaskers zijn steeds verplicht in het Sportcomplex, met uitzondering van spelende spelers en scheidsrechters. Tafeloficials moeten ook hun mondmasker aanhouden.
Voor elke wedstrijd is er ruimte voorzien voor de supporters van elke ploeg. Men mag per bubbel zitten, maar moet steeds afstand van 1-1,5m tussen de bubbels behouden. Bij full-court wedstrijden voorzien wij een tribune waarbij men 2 stoelen tussen de bubbels en een rij moet vrijlaten. Bij wedstrijden dwars op het veld, worden er stoelen voorzien.

Supporters of spelers die zich niet houden aan de Coronamaatregelen worden (na een verwittiging) gevraagd om de zaal te verlaten.

Wij danken u alvast voor uw medewerking en wensen jullie heel veel sportplezier toe. 
Samen kunnen wij (in de mate van het mogelijke) een veilige omgeving maken voor onze sporters.